06 29 50 42 10 info@acupunctuurbaima.nl

Behandeling

Veel patiënten hebben reeds een huisarts of specialist geconsulteerd en vaak is de diagnose al bekend. Voor een acupunctuurbehandeling is dit echter niet altijd voldoende. Voor het samenstellen van een effectief behandelplan dient er aanvullend een diagnose gesteld te worden volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG).

Afhankelijk van uw klacht, verricht ik vóór uw eerste behandeling een uitgebreid onderzoek. Het onderzoek van ongeveer 1-1,5 uur bestaat uit een uitgebreid vraaggesprek en een korte polsdiagnose en tongdiagnose. Op deze manier breng ik de disbalans in uw lichaam in kaart en stel ik behandelplan op. Met betrekking tot de wat minder complexe klachten zal het intakegesprek aanzienlijk korter zijn en kan er wellicht direct een behandeling plaatsvinden na de intake.

Tijdens de behandeling worden kleine steriele, zeer buigzame en onbreekbare naaldjes geplaatst in een acupunctuurpunt op het lichaam of in het oor. Het prikje door de huid is nauwelijks voelbaar, doordat het naaldje zeer dun is (0,2 mm). Wanneer het naaldje eenmaal door de huid is, kunt u een tintelend, drukkend of zwaar gevoel ervaren. Na 20-45 minuten worden de naaldjes verwijderd.

Het is belangrijk dat u enkele uren voor uw afspraak geen voedings- of genotsmiddelen nuttigt die invloed hebben op de kleur van uw tong. Denk hierbij aan tabak, koffie, rode wijn of drop. Twee of drie dagen voor het intakegesprek gelieve geen tongschraper gebruiken.

U hoeft zelf geen handdoek mee te nemen en uit hygiënisch oogpunt vraag ik u voor uw komst thuis te douchen.

Wat dient u mee te nemen naar de eerste afspraak?

– Lijstje met namen van medicijnen, voedingssupplementen of anticonceptiemiddelen indien u deze gebruikt

– Identiteitsbewijs met BSN-nummer en/of het pasje van uw zorgverzekeraar ten behoeve van uw nota en de declaratie